Wie zijn wij?

Maikel van Leeuwen
Voorzitter VvE Bond
Bestuurslid VvE (wijk De Punt, Osdorp)

Maikel is geboren onder de rook van Rotterdam. 32 uur per week werkt hij als interne auditor bij een IT-bedrijf en bekommert hij zich om de kwaliteit van producten en management. Hij houdt zich al sinds zijn 18e bezig met huisvestingsproblematiek. Als VvE bestuurder in een wijk met kwetsbare bewoners hebben sociale veiligheid en sociaal-economische gezondheidsproblemen zijn dagelijkse aandacht. Daarnaast is hij vertegenwoordiger van de Voetgangers Vereniging Nederland in de Reizigers Advies Raad, ook wel ‘RAR’ genoemd. 

Marjolein Schager
Bestuurslid VvE Bond
Voorzitter VvE (wijk Slotermeer)

Marjolein is geboren Amsterdamse, en is na langdurige omzwervingen in de Verenigde Staten terug in de stad. Ze is gespecialiseerd verpleegkundige. Als voorzitter van haar VvE en als bestuurslid van de VvE Bond probeert ze eigenaren bij het functioneren van de VvE te betrekken. Ook het onderhoud van de openbare ruimte en het groen in Nieuw-West heeft haar aandacht, evenals veiligheid. Marjolein heeft een dwergschnauzer, Kaiser.

Eric Spee
Bestuurslid VvE Bond
Bestuurslid VvE (wijk Slotervaart)

Eric woont al dertig jaar in Slotervaart. In een grijs verleden heeft hij wat in de politiek gerommeld en wat aan belangenbehartiging gedaan, maar meestal kreeg zijn werk als communicatie-adviseur al snel weer voorrang. Nu hij daar wat minder aandacht aan hoeft te besteden, zet hij zich in voor de VvE Bond.

Eric vindt de wijze waarop VvE’s bestuurd en beheerd worden belangrijk. Waar gaat een VvE wel of niet over, hoe verhoudt het bestuur zich tot de leden? En wat mag je van een beheerder verwachten?

Daarnaast hecht hij veel waarde aan een kwalitatief hoogwaardige openbare ruimte, met veel bomen. Voor zover hij weet heeft hij geen kinderen.

Annet Terpstra
Bestuurslid VvE Bond
Voorzitter VvE (wijk Osdorp-ZuidOost)

Annet woont al meer dan 25 jaar in Amsterdam Nieuw-West en is in het dagelijks leven oefentherapeut Mensendieck met specialisatie ziekte van Parkinson. Daarnaast houdt ze zich op vrijwillige basis bezig met allerlei zaken in de wijk zoals veiligheid op straat. Als bestuurslid van de VvE Bond schrijft ze graag mee aan de nieuwsbrief en vindt ze dat VvE’s veel meer aandacht verdienen in de plannen en projecten van de gemeente. Met als extra aandachtspunt dossier warmtetransitie en verduurzaming oud-bouw VvE’s. Ze heeft twee dochters en een hond.